Telefon : +90 532 356 01 25    E-Posta: [email protected]

Isı Pompası Bodrum

Isı Pompası Bodrum

Isı pompası Bodrum şehrinde gün geçtikçe daha çok tercih edilmeye başlayan bir ısınma türüdür. Bu tür sayesinde küresel ısınmanın önlenmesi amacını taşımaktadır. Isınma ile ilgili problemler günümüzde hızla artmaktadır.

Bu sebeple insanlar çevreyi koruyacak davranışlar gerekmektedir. Isı pompası evlerde ısınma sisteminin zorluklarını gidermeye yardımcı olurken bir yandan da uzun vadeli olarak ev ekonomisini düşünmektedir.

Bir Isı Pompası Ne Kadar Verimlidir

Isı pompası Bodrum bölgesinde karbon emisyonlarının azaltılması için yüksek seviyede verim almak beklenmektedir. Bu ısı performansının verimliliği cop ile ölçülmektedir. Cop aslında ne kadar yüksek olursa bu ısı pompalarından alınan verim de o kadar yüksek olur. Elbette cop fiyatından konuşmak da önemlidir. Bu ısı pompalarında ortalama maliyet 3 bin ile kaliteye göre 5 bin arasında değişmektedir.

Eviniz için mi yoksa şirketiniz için mi yaptırmak istediğinize karar verdikten sonra ısı pompası satan şirketlerle görüşerek hem kurulum açısından yardım alabilir hem de makine özellikleri hakkında da bilgi alabilmektesiniz. Isı pompası için güneşin ısısı da yetmekte olup bu şekilde evlerinizde sıcak suya ulaşabilir, yazın da serin bir ev ortamı oluşturmanıza fırsat verebilirsiniz. Yaz ayında genellikle ev soğutma için kullanılan bu ısı pompası hesabı gereği duvarlardaki sıcaklığı da almaktadır.

Isı Pompaları Nasıl Çalışır

Isı pompası Bodrum kentinde ev sahipleri tarafından manuel yolla çalıştırılmaktadır. Bu ısı pompası güneşten aldığı 12 saatlik bir enerjiyi içine çekerek ısı transferi yapmaya başlar. Bu sebeple ısınma hem güneş enerjisiyle gerçekleşmektedir hem de yenilebilir enerjiyi desteklemektedir. Havadan enerji alan ısı pompasına hava kaynaklı ısı pompası denmektedir. Bu ısı pompaları da evinizin yapısına bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Lakin uzman birisi tarafından da bilgi alarak doğru ısı pompasını bulabilir ve böylelikle hata yapma payını sıfıra indirebilirsiniz.

Doğada bulunan su yoluyla ısıyı elde eden sisteme de sudan kaynaklanan ısı pompası denilmektedir. Son olarak da elbette toprak yer almaktadır. Topraktan elde edilen ısı enerjisinin kullanımına ise topraktan gelen ısı pompası denilmektedir. Bu ısı pompası çeşitlerinde her birinin fiyatlandırmadan farkı bulunmaktadır. Türkiye’ de havadan ısıya dönüştüren ısı pompası sistemi çok kullanıldığı için diğer sistemler yarım kalmıştır.

Isı Pompaları Nerede Kullanılır

Isı pompası Bodrum kanalında belirli alanlarda ısı pompaları kullanılmalıdır. Elbette ısı pompası çeşitleri de bulunmaktadır. Örneğin panel radyatör kullanımında ısı pompası yerleştirilmektedir. Bu pompaların sıcaklıkları maksimum 50 derece olmalıdır. Alüminyum radyatörlerde ise en fazla sıcaklık 55 dereceyi görmelidir diyebilmekteyiz. Aynı şekilde fan coil ve duvardan ısıtma sistemlerinde de ısı pompası kullanılabilmektedir.  Bu ısıtma sistemleri de ortamın uygunluğuna, çevre koşullarına ve binanın yapı malzemelerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bakıldığında duvarları pek de ısıtan bir dairede hava yoluyla ısınmanın zorlaştığı görülebilmektedir. Lakin yazlık yerlerde pek de bu zorlaşmanın yaşandığı söylenememektedir. 

Yerden ısıtma şeklinde de çalışabilen bu sistemlerde ısı pompasının çalışma prensipleri bir hayli uygundur. Burada da günümüzde oldukça tercih edilen sistemlerden bir tanesi diyebilmekteyizdir. Evlerde alttan ısıtma ve duvarlardan ısıtma şeklinde ilerleyebilir ve çevre dostu olabilmektesinizdir. Bu işlemler için internette araştırmalar yapabilir ve ısı pompası maliyeti için kendinize bir bütçe ayırabilirsiniz. Lakin uzun zaman ödeyeceğiniz fazla doğalgaz faturalarını hesaba kattığımızda bu ısı pompalarının maliyeti size oldukça düşük gelmeye başlayacaktır. Uzun vadeli olarak düşünebilir ve evinize ısı pompası alabilirsiniz.

Isı Pompalı Boyler

Isı pompası Bodrum içerisinde de bulunan Boyler sistemini anlatacağız. Bu sistem içerisinde 4 birim enerjiyle sıcak su üretilebilmektedir. Yani bu demek oluyor ki elektrik sistemlerinden de 4 kat daha çevre dostudur. Doğalgaz sistemlerinden de %50 oranında daha güzel ısıtma işlemi sağlamaktadır. Bu ısı oldukça yüksek olmakla birlikte doğalgaz faturasını da azaltmaktadır. Her evde bulunması gereken bu sistemler şu an için yazlık bölgedeki evlerde daha çok tercih edilmektedir. Sebebi ise yazın çok sıcak olan evleri biraz olsun soğutmak ve kışın da yağmurlu havalarda evin ısısını korumak amacını taşımasındandır. Yazlık bir yerde eviniz bulunuyorsa bu işlemler için de bir uzmanla görüşme sağlayabilirsiniz.

Burada ise kazan, şofben, kombi gibi ısı sistemleriyle incelendiğinde Boyler ısı pompaları suyu maksimum 60 dereceye kadar ısıtabilmektedir. Bu sebeple aynı zamanda oluşan elektriği minimum ödemek istiyorsanız akşam 11 gibi bu sudan faydalanmanız gerekmektedir. Isı pompası tek başına 12 ay boyunca su ısıtmaya devam etmektedir ve 24 saat boyunda işlevini yerini getirmektedir. Aynı zamanda kafelerde, lokantalarda, güzellik salonlarında da kullanılabilmektedir.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası

Isı pompası Bodrum bölgesinde toprak kaynaklı ısı pompası da bulunmaktadır. Bu toprak kaynaklı ısı pompası sistemlerinde ise bahçenize gömülü toprak döngüsü adı verilen bir boru çemberi etrafında su ve antifriz karışımını dolaştırır.  Yüzeyin altındaki zemin oldukça sabit bir sıcaklığı beraberinde getirir ve bu nedenle ısı pompası 365 gün boyunca kullanılabilir. 

Topraklama halkasının çevresel boyu, evinizin boyutuna ve ihtiyacınız olan ısı miktarını etkilemektedir. Daha uzun n çevresel döngüler yerden daha fazla ısı emebilir, ancak gömmek için daha fazla alan açmanızı da beraberinde getirir. Alan sınırlıysa, dikey bir delik açılabilir lakin yine de dikkatli olunmalıdır. Torak yoluyla kazanılan bu enerji genelde günümüzde tercih edilmemektedir. Bu enerjiden daha çok hava kaynaklı ısı pompası kullanılmaktadır. Maliyet olarak daha fazla olacağı için ve kurulum şartları da biraz zorladığı için evlerde yer edinememiştir. Daha çok çiftçilerin kullandığı yöntem olmakta beraber ileri zamanlarda belki seralarda da kullanılmaya başlanılabilmektedir.