Telefon : +90 532 356 01 25    E-Posta: [email protected]

Isı Pompası Kuşadası

Isı Pompası Kuşadası

Isı pompası Kuşadası bölgesinde oldukça araştırılan bir araçtır. Isı pompası küresel şartlarla mücadele etmek için geliştirilmiş bir iklimlendirme projesidir. Asıl üretilme sebebi ise fosil atıkların kimyasal reaksiyonla ısı işlemini gerçekleştirmesidir. 

Bu işlem de küresel ısınmayı hızlandırmaktadır. Bunun üzerine ısı pompası tasarlanmıştır. Isı pompasının normal ısınmadan farkı ise hazırda olan enerjiyi ısıya dönüştürmesidir.

Isı Pompası Ne İşe Yarar

Isı pompası Kuşadası yerleşiminde oldukça sık kullanılmaktadır. Peki bu ısı pompası ne işe yaramaktadır? Isı pompasının en temel özelliği hiçbir fosil atığı kullanmadan ısıyı sağlayabilmesidir. Bu da elbette var olan ısıyı transfer edebilme özelliğinden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda ısıtma olduğu kadar soğutmayı da gerçekleştirmektedir.  Bu soğutma işlemini de gerçekleştirdiği için yaz aylarında vantilatör kullanımının tamamen yok olmasına sebebiyet vermektedir. 

Eve ısı pompası kurabilmek maliyetli bir işlem olsa da uzun süre kullanımı ve küresel anlamda çevre dostu olması ısı pompası maliyeti fiyatına oldukça değmektedir. Bu işlemler için belirli firmalardan fiyat alarak karşılaştırma yapabilmektesiniz. Küresel ısınma günümüzde insan sağlığına kötü etkiler bırakmakta olduğu için her insan çevre adına bir adım atmalıdır. Bu adımlardan birisi de ısı pompasına sahip olmaktır.

Havadan Havaya Isı Pompası

Isı pompası Kuşadası içerisinde sıklıkla tercih edilmektedir. Elbette bu ısı pompalarının türleri de bulunmaktadır. Havadan havaya ısı pompası türünde ise dış havadan binaya nüfuz eden ısı bu pompalar sayesinde emilmektedir. Sonrasında bu ısı pompaları sayesinde kullanılacak suyun ısıtılma işlemi gerçekleşmektedir. Bu ısı pompası hesabı işlemine havadan havaya ısıtma işlemi denilmektedir. Bu Havadan havaya ısıtma işlemi içerisinde de su belli bir dereceye kadar kaynamaktadır ve kullanıma hazır hale gelmektedir.

Aynı zamanda türevleri olarak havadan ısıya, ısıdan ısıya ve ısıdan havaya ısı pompaları da bulunmaktadır. Lakin en çok kullanımı yaygın olan ısı pompası havadan suya şeklinde kullanılmaktadır. Yani ısıtma ve soğutma işlemlerinde ülkemizde çok fazla sayıda ısı pompası bulunmaktadır. Özellikle İzmir, Kuşadası, Mersin, Adananın iç kesimleri, Yalova ve Kocaeli benzeri iklim özellikleri gösteren şehirlerde kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.

Isı Pompası ve Soğutma

Isı pompası Kuşadası bölgesinde soğutma işlemi de gerçekleşmektedir. Bu işlemin gerçekleşmesi ise sıcak su ısıtma mantığı ile aynıdır. Sistem nasıl kışın sıcak su üretebiliyorsa yazın da soğutma işlemini gerçekleştirmektedir. Ortalama olarak 7-8 derece kadar ortamı soğutmakta olup kış aylarında da serinliği beraberinde getirmektedir. Her iklime ayak uydurabilen bu pompalar sayesinde ekstra masraflardan kaçınabileceksiniz. Aynı zamanda da küresel ısınma felaketinin önüne biraz da olsun yenilebilir enerjiyle geçebileceksiniz.

Isı pompası satın aldığınızda sadece kış aylarında kullanmak için değil yaz aylarında kullanmak için de çalıştırabilmektesiniz.  Ekonomik olarak cüzdanın kesesini açmanız gerekse de bu işlemler sonrasında uzun süre birçok ev ısıtma maliyetinden kurtulabileceksiniz. Her evde artık olması gereken bu ısı sistemleri ekolojik sorunların biraz olsa da önlenmesini sağlamaktadır.

Isı Pompasında Hangi Kaynak Tercih Edilir

Isı pompası Kuşadası içerisinde belirli kaynaklar tercih edilmektedir. Isı pompası, doğal yollarla gelen enerjiyi çok az enerji tüketerek ısı olarak binalara aktaran bir sistemdir. Aynı şekilde de soğutma işlemini de gerçekleştirmektedir. Alınan enerji ile karşılaştırılma yapıldığında kullanılan enerji tüketimi hala çok düşüktür. Enerji kullanımı az olup verdiği ısı miktarı fazla olunca kesinlikle tercih edilmesi gereken bir araç haline gelmiştir.

Yerden ısıtma sistemlerinde en yüksek verimi sağlamakta olan ısı pompası yavaş yavaş da evlere yayılmaya başlamıştır. Yerden ısıtma sistemlerinde suyu sıcaklığını 40 C olarak seçmemiz gerekmektedir. Daha fazla enerji tüketmemek adına elbette yerden ısıtma unutmamalıdır. Bu sebeple ısı pompası üreten şirketler bilgisayar yazılımları sayesinde iklim bilgisinin ısı kaybı ile orantılı olarak hesaplanmaktadır. Enerjinin verimli kullanılması sağlanmak ana hedeflerden biridir.

Iotherm Isı Pompası 

Isı pompası Kuşadası içerisinde belirli ısı pompası çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Iotherm ısı pompasıdır. Bu pompa A+++ enerji verimliliğine sahiptir. Kolay kurulumu sayesinde evlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Yüksek elektrik tasarrufu sağladığı gibi 60 dereceye kadar da suyu ısıtma gücüne sahiptir. Zorlu hava şartlarında bile yüksek performans sağlayabilmektedir. Bu ısı pompasında kablolu kontrol paneli de bulunmaktadır.

Yani ısıyı kendiniz kontrol edebilirsiniz. Yenilenebilir enerjinin en güzel örneklerinden olan ısı pompası her evde olması gereken bir sistemdir. Çevreyi düşünen duyarlı vatandaşların kullanmaya başlamasıyla birlikte adından sıkça söz ettiren ısı pompası 5 yıl içerisinde oldukça yayılmış olacaktır. Bu ısı pompasına benzer olarak plus modeli de bulunmaktadır. Bu çevreci ısı pompasında ise R32 gazı bulunmaktadır. Bu R32 gazı ise çevre dostu bir gaz olmakla birlikte herhangi bir küresel ısınmayı tetikleyecek bir şey yapmamaktadır.

Monoblok Hava Kaynaklı Isı Pompası

Isı pompası Kuşadası tek parçadan oluşan ısı pompası ekipmanlarının ana merkezidir. Bu ana merkeze ait bina içerisinde pompaya ait herhangi bir sistem yapısı bulunmamaktadır. Bu kurulum sistemi ısı pompasının amacına uygun olmalıdır. Montaj sonrası entegre ısı pompası, gaz ayarlamaları da gelen ekip tarafından yapılmaktadır. Bu ekipten de belirlediğiniz ısı pompası için detaylı bilgiyi alabiliriniz. Böylece aklınızda herhangi bir kafa karışıklığı vs. kalmamış olur.

Isı pompası sistemi yapısına göre iç ünite monte edilmiştir. Ancak iç ünite ile dış ünite arasında gaz bağlamı bulunmaktadır. Bu bağlamda da insanlar bilinçlenerek evlerine yaptıracağı sistemleri karşılaştırabilmektedirler. Hava kaynaklı ısı pompası kullanım yerlerine birkaç örnek vermek gerekmektedir. Bu örnekler ise dairelerin ısıtılması, otellerin ısıtılması, müstakil evlerin ısıtılması ve soğutulması, botanik bahçelerin ısıtılması, açık veya kapalı avmlerin ısıtılması alanlarında kullanılmaktadır.